Лекари са трансплантирали свински бъбрек в тялото на мъж в състояние

...
Лекари са трансплантирали свински бъбрек в тялото на мъж в състояние
Коментари Харесай

Лекари трансплантирали свински бъбрек в тялото на мъж в състояние на мозъчна смърт

Лекари са трансплантирали свински бъбрек в тялото на мъж в положение на мозъчна гибел, а органът продължава да действа обикновено, което доближава човечеството към възможността да използва животински тъкани и органи за битка с човешки болести.

Мъжът на 50 години е имал остро бъбречно увреждане и анамнеза за заболяване в краен етап, само че органите му са произвели урина малко след трансплантацията, настояват откриватели от NYU Langone Health в Ню Йорк. Интервенцията е осъществена преди повече от месец и бъбрекът продължава да действа, обявиха те в сряда в диалог с кореспонденти.

Успешната трансплантация е най-новият пробив за учените, които се надпреварват да намерят други възможности на човешките органи. Близо милион души в Съединени американски щати имат хронично бъбречно заболяване, а по данни на Националната бъбречна фондация всеки ден в Съединени американски щати умират 17 души в очакване на трансплантация на орган, пише bloombergtv.bg.

Експерименталната процедура, наречена ксенотрансплантация, бележи " още една огромна стъпка напред в евентуалното потребление на различен източник на органи за хора, изправени пред животозастрашаващо заболяване ", се споделя в изказване на медицинския център. Органът на прасето е подложен на генетична трансформация, с цел да се обезпечи по-голяма толерантност от организма на пациента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР